Duurzaamheid

Milieu

UV-inkt

Al sinds 1998 werkt Point 7 uitsluitend met UV (drogende) inkt. Deze inkt droogt met behulp van UV-licht, waardoor er geen oplosmiddelen in verwerkt zijn. Er vindt tijdens het productieproces dan ook geen uitstoot plaats van schadelijke dampen.

Onze digitale printer werkt ook met deze UV inkt. Doordat al onze inkt vrij is van stoffen die belastend zijn voor het milieu, dragen wij op deze manier ons steentje bij aan CO2 neutrale productie.

Wassen

Ook het wassen van de zeefdrukramen gebeurt zonder gebruik te maken van schadelijke oplosmiddelen. Al het afvalwater wordt ook nog eens gefilterd voordat het het riool ingaat.

Weinig verspilling

Point 7 stelt zijn machines zo af dat er zo min mogelijk materiaal verspilt wordt en als afval verdwijnt. Efficiƫnt voor uw kostprijs maar ook voor het milieu.

Recycling

Alle materialen waar we mee werken zijn recyclebaar. Dit geldt ook voor onze kunststoffen als polystyreen en PVC. Van alle materialen wordt het afval gescheiden verzameld en afgevoerd Desgewenst verzorgen wij, in overleg met u, de recycling van uw reclame materialen.

Milieuvriendelijke UV drogende inkt

Milieuvriendelijke UV drogende inkt